Recept
« Terug naar recepten
Gekruide garnalensoep
PT20M
Gekruide garnalensoep
Het citroengras kan vervangen worden door verse gember.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekruide garnalensoep te bereiden
- Snij de stengel citroengras in de lengte door, plet even en leg in een stoofpot. Voeg de in rondjes gesneden wortelen toe, 1,25 l water en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 5 min. zacht koken.
- Breek de noedels in grote stukken en doe ze in de stoofpot. Neem de soep meteen van het vuur, zet een deksel op de pot en laat 4 min. rusten. Voeg dan de garnalen toe, het sap van de halve citroen en de sojasaus.
- Serveer heel warm bestrooid met fijngehakte koriander.