DIEN OP: Doe in een diep voorverwarmd bord een portie gele rijst en geef op de rijst een flinke schep koningscurry. Geef de raita er bij .
Bestrooi met gesnipperde koriander
NOOT : De tijd is zonder het koken en afkoelen van de rijst.
Recept
« Terug naar recepten
Gele RIJST en Raita met Koningscurry
PT150M
Gele RIJST en Raita met Koningscurry
Het "gele" is van de Kunyit,een specerij dat in de Indiase keuken ook veel wordt gebruikt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gele RIJST en Raita met Koningscurry te bereiden
1).Doe alle ingrediënten voor de currypasta in de blender en maak hiervan een homogene pasta.
2).Verhit in de pan 2 eetlepels geklaarde boter en fruit daarin aan de ui, knoflook, lombok, gember en koriander, net zolang tot de uien glazig zijn en nog net niet bruinen. Dat zal ongeveer 10 minuten duren. Haal dit mengsel uit de pan en zet apart.
3).Doe weer 3 eetlepels geklaarde boter in de pan en bruin hierin het lamsvlees.
4).Deglaceer dan met de azijn en laat voor de helft inkoken.
5).Doe het uienmengsel er weer bij en breng aan de kook.
6).Vervolgens gaat het blik gepelde en ontzade tomaten er bij en de currypasta met de bouillon. Dit mag een uur lang tegen de kook aan gehouden worden.
7).Dan gaan de rode linzen er bij en mag de inhoud van de pan nogeens 45 minuten sudderen.
8).Dit houden we warm bv in een oven van 80°C.
9).In een wadjan doen we 3 eetlepels geklaarde boter en daarin doen we de rasp van 1 citroen, het sap van 1 citroen,de kurkuma (kunyit), zout en peper en roeren dit tot een lobbig geheel. Hierdoor roeren we de basmatirijst, welke we de vorige dag al hebben gekookt.
Omwerken tot een egale gele rijst is verkregen.
10).Voor de raita doen we alles door elkaar en roeren dat goed om. Zet koud weg in de ijskast
2).Verhit in de pan 2 eetlepels geklaarde boter en fruit daarin aan de ui, knoflook, lombok, gember en koriander, net zolang tot de uien glazig zijn en nog net niet bruinen. Dat zal ongeveer 10 minuten duren. Haal dit mengsel uit de pan en zet apart.
3).Doe weer 3 eetlepels geklaarde boter in de pan en bruin hierin het lamsvlees.
4).Deglaceer dan met de azijn en laat voor de helft inkoken.
5).Doe het uienmengsel er weer bij en breng aan de kook.
6).Vervolgens gaat het blik gepelde en ontzade tomaten er bij en de currypasta met de bouillon. Dit mag een uur lang tegen de kook aan gehouden worden.
7).Dan gaan de rode linzen er bij en mag de inhoud van de pan nogeens 45 minuten sudderen.
8).Dit houden we warm bv in een oven van 80°C.
9).In een wadjan doen we 3 eetlepels geklaarde boter en daarin doen we de rasp van 1 citroen, het sap van 1 citroen,de kurkuma (kunyit), zout en peper en roeren dit tot een lobbig geheel. Hierdoor roeren we de basmatirijst, welke we de vorige dag al hebben gekookt.
Omwerken tot een egale gele rijst is verkregen.
10).Voor de raita doen we alles door elkaar en roeren dat goed om. Zet koud weg in de ijskast
lilith zegt:
WEINIG ingrediënten heeft Jan! Hahahaha! Nee... Lijkt me geweldig. Ik ben zeker van plan het te gaan maken. Zeker met de currypasta ben ik blij want die uit een potje vind ik meestal echt niet lekker. Dank weer! ;)