Recept
« Terug naar recepten
Gelukskoekjes
PT50M
Gelukskoekjes
Een heerlijk gelukskoekjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
mieke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gelukskoekjes te bereiden
strookjes papier met een tekst waar de lezer blij van wordt, bijvoorbeeld:
Na regen komt zonneschijn
Ik vind je lief!
De zon schijnt gratis
Ik vergeet je niet!
Bakpapier, even groot als de strookjes met de spreuken.
Een breinaald of satépen
Maken:
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Leg een strookje met spreuk op een stukje bakpapier. Rol ze samen met een breinaald op tot een klein stevig rolletje.
Snijd alle plakjes bladerdeeg één keer door.
Leg op alle plakjes een spreukenrolletje en besmeer de deegrandjes met losgeklopt ei. Sla het deegflapje dubbel en besmeer ook de bovenkant met ei.
Strooi er suiker met kaneel over en bak je gelukskoekjes in ongeveer 15 minuten gaar en lichtbruin in de oven bij 200 graden.
Voor een extra mooie traktatie stop je ieder koekje in een zakje met een strik!
Na regen komt zonneschijn
Ik vind je lief!
De zon schijnt gratis
Ik vergeet je niet!
Bakpapier, even groot als de strookjes met de spreuken.
Een breinaald of satépen
Maken:
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Leg een strookje met spreuk op een stukje bakpapier. Rol ze samen met een breinaald op tot een klein stevig rolletje.
Snijd alle plakjes bladerdeeg één keer door.
Leg op alle plakjes een spreukenrolletje en besmeer de deegrandjes met losgeklopt ei. Sla het deegflapje dubbel en besmeer ook de bovenkant met ei.
Strooi er suiker met kaneel over en bak je gelukskoekjes in ongeveer 15 minuten gaar en lichtbruin in de oven bij 200 graden.
Voor een extra mooie traktatie stop je ieder koekje in een zakje met een strik!
adfsads zegt: