Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde aardbeien met basilicum
PT15M
Gemarineerde aardbeien met basilicum
Een heerlijk gemarineerde aardbeien met basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde aardbeien met basilicum te bereiden
Was de aardbeien met de kroontjes eraan, daarna de kroontjes verwijderen. Snij 5/6 van de aardbeien doormidden en pureer de rest (1/6 deel) met het sinaasappelsap in de achine. Breng de puree op smaak met peper, gesneden basilicum en mint. Vermeng de puree met de gehalveerde aardbeien. Schep de gemarineerde aardbeien in een diep bord en leg een bol vanilleijs in het midden.