Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde ansjovis
PT25M
Gemarineerde ansjovis
Een heerlijk gemarineerde ansjovis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
n.v.t personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde ansjovis te bereiden
Snij de buikzijde van de vissen open en verwijder de ingewanden.Snij daaarna de koppen los en haal ze samen met de graten voorzichtig van de vis.Spoel de vissen af onder de kraan en dep ze droog.Leg de vissen opengevouwen in een platte ovenschaal.Leng de azijn aan met 250 mililiter water en giet dit over de vis.Laat 1 tot 11/2 uur marineren,tot het vlees wit is geworden.Giet de marinade af en dep het vlees droog.Bestrooi ze met peper en zout,knoflook en peterselie.Giet er tenslotte de olijfolie over en laat die 1 uur intrekken.Serveer met knapperig brood
Barbara zegt: