Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde Atlantische zalm
PT25M
Gemarineerde Atlantische zalm
Een heerlijk gemarineerde atlantische zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde Atlantische zalm te bereiden
Zout, peper en venkelzaad mengen met de helft van de suiker. De zalmfilets aan de binnenkant daarmee royaal instrijken en de stukken zalm twee aan twee tegen elkaar drukken (binnenkanten tegen elkaar). In een schotel met hoge rand leggen en een nacht in de koelkast laten marineren.
Op een zacht vuur de andere helft bruine suiker oplossen in 1 eetlepel water. Daarin de graanmosterd mengen. Laten afkoelen en ook in de koelkast bewaren tot verwerking.
Na 12 uren de marinade van de zalm opdeppen met keukenpapier. Dille fijn snijden en op de binnenkant van de zalm verspreiden. Een half uur in een koude koelkast zetten.
De mayonaise mengen met de zoete mosterd. De citroen in partjes snijden om er de zalm mee te versieren.
De door en door koude zalm in repen snijden, versieren met takjes dille en serveren met de zoete mayonaise en brood. Drink er een koele akvavit of jenever bij.
Op een zacht vuur de andere helft bruine suiker oplossen in 1 eetlepel water. Daarin de graanmosterd mengen. Laten afkoelen en ook in de koelkast bewaren tot verwerking.
Na 12 uren de marinade van de zalm opdeppen met keukenpapier. Dille fijn snijden en op de binnenkant van de zalm verspreiden. Een half uur in een koude koelkast zetten.
De mayonaise mengen met de zoete mosterd. De citroen in partjes snijden om er de zalm mee te versieren.
De door en door koude zalm in repen snijden, versieren met takjes dille en serveren met de zoete mayonaise en brood. Drink er een koele akvavit of jenever bij.