Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde eendenborst ( zie opm )
PT60M
Gemarineerde eendenborst ( zie opm )
Een heerlijk gemarineerde eendenborst ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde eendenborst ( zie opm ) te bereiden
Kook de bietjes in gezouten water tot ze zacht zijn (dat kan 45 min. duren).
Wrijf het vel eraf en zt ze apart.
Kerf het vel van de eendenborsten in en leg ze in een ondiepe schaal.
Meng de honing, sojasaus en het sinaasappelsap en schenk dit over de endenborsten.
Laat het vlees 30 min. marineren in de koelkast.
Blancheer de sugarsnaps of peulen.
Klop de walnotenolie, mosterd, sinaasappelschil-en sap en azijn door elkaar en zet dit apart.
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Haal de eendenborsten uit de koelkast.
Verhit een ovenvaste koekenpan op matig vuur.
Leg er de eendenborsten in met vel naar beneden en bak ze 1-2 min, tot het vel krokant en goudbruin is.
Draai de eendenborsten om en zet ze, in de koekenpan, 8 min in de oven.
Neem ze uit de oven, dek ze af en laat ze 10 min rusten.
Schik de bietjes en de sugarsnaps of peulen op 5 borden.
Maak in een pannetje op laag vuur de walnotendressing een beetje warm.
Snijd de eendenborsten in plakjes, leg ze op de sugarsnaps of peulen en de bietjes, sprenkel er de dressing over en garneer het gerecht met walnoten.
Wrijf het vel eraf en zt ze apart.
Kerf het vel van de eendenborsten in en leg ze in een ondiepe schaal.
Meng de honing, sojasaus en het sinaasappelsap en schenk dit over de endenborsten.
Laat het vlees 30 min. marineren in de koelkast.
Blancheer de sugarsnaps of peulen.
Klop de walnotenolie, mosterd, sinaasappelschil-en sap en azijn door elkaar en zet dit apart.
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Haal de eendenborsten uit de koelkast.
Verhit een ovenvaste koekenpan op matig vuur.
Leg er de eendenborsten in met vel naar beneden en bak ze 1-2 min, tot het vel krokant en goudbruin is.
Draai de eendenborsten om en zet ze, in de koekenpan, 8 min in de oven.
Neem ze uit de oven, dek ze af en laat ze 10 min rusten.
Schik de bietjes en de sugarsnaps of peulen op 5 borden.
Maak in een pannetje op laag vuur de walnotendressing een beetje warm.
Snijd de eendenborsten in plakjes, leg ze op de sugarsnaps of peulen en de bietjes, sprenkel er de dressing over en garneer het gerecht met walnoten.