Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde pikante ribbetjes met rijst
PT40M
Gemarineerde pikante ribbetjes met rijst
Een heerlijk gemarineerde pikante ribbetjes met rijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Cas Spijkers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde pikante ribbetjes met rijst te bereiden
Hak de uien fijn en doe deze samen met de knoflook,de sojasaus,de azijn,de bakgember en de varkensribben in een grote kom.Laat 24 uur marineren.Verwarm de kippenbouillon in een grote pan en voeg de varkensribbetjes met de marinade toe.Laat 5 minuten zachtjes koken.Draai het vuur uit en laat de ribbetjes in het kookvocht afkoelen.Zeef vervolgens de koude saus en laat deze inkoken tot een kwart.Verwarm de oven tot 180 graden.Leg de ribben op een bakplaat,bestrijk ze met de ingekookte saus en besprenkel ze met olijfolie.Schuif de bakplaat 15 minuten in de oven.Kook de rijst en maak de sla schoon.Snijd de tomaten en augurken in stukjes en meng deze door de sla.Maak een vinaigrette door alle daarvoor genoemde ingrediënten te mengen,schep deze door de sla en serveer meteen.
seniorplus zegt: