Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde ribbetjes
PT100M
Gemarineerde ribbetjes
Heerlijk met dikke patatten!
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde ribbetjes te bereiden
1. Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit ze glazig in de maïsolie. Doe er de gepelde tomaten (met het sap), de ketchup, de suiker, de azijn, de worcestersaus en een paar druppels tabasco bij. Roer goed om en laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan.
2. Leg de ribben in de marinade. Zet ze, afgedekt een paar uur in de koelkast.
3. Laat de ribbetjes uitlekken. Leg ze naast elkaar op een rooster, met eronder een braadslee, om uitlopend vet en vocht op te vangen. Zet ze ongeveer 1 1/2 uur in de oven op 150°C, of tot ze goed gaar zijn. Keer ze af en toe om en bestrijk ze tussendoor met de marinade.
2. Leg de ribben in de marinade. Zet ze, afgedekt een paar uur in de koelkast.
3. Laat de ribbetjes uitlekken. Leg ze naast elkaar op een rooster, met eronder een braadslee, om uitlopend vet en vocht op te vangen. Zet ze ongeveer 1 1/2 uur in de oven op 150°C, of tot ze goed gaar zijn. Keer ze af en toe om en bestrijk ze tussendoor met de marinade.
stefan de lang zegt: