Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde schaaldiertjes met zoetzure tomaat
PT25M
Gemarineerde schaaldiertjes met zoetzure tomaat
Een heerlijk gemarineerde schaaldiertjes met zoetzure tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde schaaldiertjes met zoetzure tomaat te bereiden
Breng in een pan 150 mililiter limoensap met de gembersiroop aan de kook en laal 3 minuten zachtjes pruttelen. Knip de takjes met tomaten in 8 kleine trossen. Prik de tomaten in met de punt van een scherp mesje, leg ze naast elkaar in een schaal en strooi er zout en peper over. Schenk de hete gembersiroop over de tomaten, maar houd 2 eetlepels siroop achter voor de marinade. Laat de tomaten in de gembersiroop afkoelen en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Klop in een afsluitbare kom 2 eetlepels limoensap met 2 eetlepels gembersiroop, de olie en zout en peper naar smaak tot een marinade. Schep de uiringetjes, dille, garnalen en rivierkreeftjes erdoor en marineer het mengsel minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Leg de zeekraal in een zeef, schenk er kokend water over en laat goed uitlekken. Laat de tomaten even uitlekken op keukenpapier. Leg op 8 borden een bergje zeekraal en schep de garnalen en de rivierkreeftjes erop. Leg er een trosje tomaten naast.