KookJij

Gemberkip (Kai Phad Khing)

Een heerlijk gemberkip (kai phad khing) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemberkip (Kai Phad Khing) te bereiden

Pel en hak de knoflook en meng met een scheut sojasaus en peper tot een marinade. Snijd de kipfilet in plakjes en leg ze minimaal 15 minuten in de marinade. Schil de gemberwortel en snijd in dunne plakjes. Snijd de ui en paprika's in reepjes. Halveer de champignons. Snijd de lente-uien in schuine stukjes. Hak de koriander. Snijd de radijs in en leg deze in koud water. Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de kipstukjes bruin. Voeg de gember en vervolgens de rest van de groenten toe en roerbak circa 30 seconden. Voeg de bouillon en oestersaus toe en laat circa 2 minuten
koken. Garneer het gerecht met koriander en radijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

crot

crot zegt:
Oke dank je wel. Ga het zeker maken.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo crot, inderdaad lijkt zeker verrukkelijk wat de radijsjes betreft volgens mij zoveel als je wilt en lust ;)het is voor de afgarnering eentje meer of minder kan geen kwaad denk ik :);):p
crot

crot zegt:
Het lijkt mij verrukkelijk, maar hoeveel radijs heb je nodig? :?