Recept
« Terug naar recepten
Gemberkip (Kai Phad Khing)
PT30M
Gemberkip (Kai Phad Khing)
Een heerlijk gemberkip (kai phad khing) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alice Verschuren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemberkip (Kai Phad Khing) te bereiden
Pel en hak de knoflook en meng met een scheut sojasaus en peper tot een marinade. Snijd de kipfilet in plakjes en leg ze minimaal 15 minuten in de marinade. Schil de gemberwortel en snijd in dunne plakjes. Snijd de ui en paprika's in reepjes. Halveer de champignons. Snijd de lente-uien in schuine stukjes. Hak de koriander. Snijd de radijs in en leg deze in koud water. Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de kipstukjes bruin. Voeg de gember en vervolgens de rest van de groenten toe en roerbak circa 30 seconden. Voeg de bouillon en oestersaus toe en laat circa 2 minuten
koken. Garneer het gerecht met koriander en radijs.
koken. Garneer het gerecht met koriander en radijs.
crot zegt: