Ik lust het zelf niet. Gember wordt door mij alleen in allerlei andere gerechten gebruikt.
Maar mijn ex man eet zijn vingers er bij op.
Recept
« Terug naar recepten
Gemberkoek
PT60M
Gemberkoek
Een heerlijk gemberkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alkien Jacobse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-8 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Koeken
- > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
24 Kitchen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemberkoek te bereiden
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Meng de boter met de bruine basterdsuiker, gemberjam en de eieren. Meng de bloem met het bak- en gemberpoeder en voeg toe aan het eiermengsel. Vet een cakeblik in, bekleed met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de gemberkoek in circa 1 uur goudbruin en gaar.
Verwarm nog wat van de gemberjam met een beetje water.
Haal de gemberkoek uit de vorm en bestrijk voor het serveren met de gemberjam.
Meng de boter met de bruine basterdsuiker, gemberjam en de eieren. Meng de bloem met het bak- en gemberpoeder en voeg toe aan het eiermengsel. Vet een cakeblik in, bekleed met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de gemberkoek in circa 1 uur goudbruin en gaar.
Verwarm nog wat van de gemberjam met een beetje water.
Haal de gemberkoek uit de vorm en bestrijk voor het serveren met de gemberjam.
Mijn kookverhaal (Alkien Jacobse)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
alkien zegt:
alkien zegt:
Frans Bruynooghe zegt:
Ziet er alvast lekker uit!