KookJij

Gemberkoek

Een heerlijk gemberkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4-8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
  2. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: 24 Kitchen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemberkoek te bereiden

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

Meng de boter met de bruine basterdsuiker, gemberjam en de eieren. Meng de bloem met het bak- en gemberpoeder en voeg toe aan het eiermengsel. Vet een cakeblik in, bekleed met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de gemberkoek in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Verwarm nog wat van de gemberjam met een beetje water.

Haal de gemberkoek uit de vorm en bestrijk voor het serveren met de gemberjam.

Mijn kookverhaal (Alkien Jacobse)

Ik lust het zelf niet. Gember wordt door mij alleen in allerlei andere gerechten gebruikt.
Maar mijn ex man eet zijn vingers er bij op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Frans Bruynooghe

Frans Bruynooghe zegt:
In België moeilijker verkrijgbaar.
Ziet er alvast lekker uit!
alkien

alkien zegt:
Anneke bij elke goede supermarkt kun je wel gemberjam kopen. Meestal van het Hero merk. Ken je vast wel. Succes ;)
alkien

alkien zegt:
Mag hoor henny, maar hij ziet er niet uit als cake en heeft ook dus niet de structuur ervan. Hij is aanzienlijk steviger. Jammer dat ik er niet even een plakje van kan door mailen ;)Maar ik zou zeggen probeer het eens met mijn recept, ben benieuwd naar je mening als je hem gemaakt hebt :)
banketbakker henny

banketbakker henny zegt:
Hallo Alkien,
Mag (jou gemberkoek)dit product ook gembercake genoemd worden? Omdat koek geen of bijna geen boter bevat en jij er 25 % boter in verwerkt. Vandaar mijn opmerking.
helmsing

helmsing zegt:
Beste Alkien,
Waar kan ik gemberjam kopen?
anneke