Recept
« Terug naar recepten
Gemberkoekjes
PT30M
Gemberkoekjes
Een heerlijk gemberkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemberkoekjes te bereiden
De oven voorverwarmen op 200 graden C.
Twee bakplaten met bakpapier bedekken.
De boter smelten en wat laten afkoelen.
De bloem met het bakpoeder en het gemberpoeder zeven.
Vermengen met de suiker en de havervlokken.
De gesmolten boter, de melk en de perenstroop erdoor roeren.
Met voldoende tussenruimte voor elk koekje 1 ruime theelepel op de bakplaat scheppen en gladstrijken.
De bakplaten na elkaar midden in de oven zetten en de koekjes ongeveer 7 min. bakken.
Twee bakplaten met bakpapier bedekken.
De boter smelten en wat laten afkoelen.
De bloem met het bakpoeder en het gemberpoeder zeven.
Vermengen met de suiker en de havervlokken.
De gesmolten boter, de melk en de perenstroop erdoor roeren.
Met voldoende tussenruimte voor elk koekje 1 ruime theelepel op de bakplaat scheppen en gladstrijken.
De bakplaten na elkaar midden in de oven zetten en de koekjes ongeveer 7 min. bakken.