Recept
« Terug naar recepten
Gennepse pinda kip
PT40M
Gennepse pinda kip
Een heerlijk gennepse pinda kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Sjoerd van Dam
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gennepse pinda kip te bereiden
Bak de kip aan en voeg achtereenvolgens de ui,champignons,prei en knoflook toe.Voeg daarna sambal en ketjap toe.Als de ingrediënten gebakken zijn,voeg dan als laatste de perzik en paprika toe.Zo blijft de paprika lekker knapperig en goed van smaak.Voeg vervolgens de tomatenpuree en een scheutje gembersiroop toe en nog het perzikensap.Meng dit alles goed door elkaar en roer tot slot enkele lepels pindakaas erdoor.
Theo Wilbers zegt: