Recept
« Terug naar recepten
Gepaneerde gehaktschnitzels met knoflooksaus
PT30M
Gepaneerde gehaktschnitzels met knoflooksaus
Een heerlijk gepaneerde gehaktschnitzels met knoflooksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepaneerde gehaktschnitzels met knoflooksaus te bereiden
Doe voor het sausje de suiker met het azijn in een kommetje en roer het tot de suiker is opgelost.Pel de teentjes knoflook en pers ze boven het azijnmengsel uit.Roer de halvanaise,zure room,wat peper en zout en de koriander erdoor.Zet het sausje voor gebruik in de koelkast.Klop de eieren in een diep bord los.Strooi het paneermeel in een ander diep bord.Doe het gehakt met 4 el.van het losgeklopt ei,shoarmakruiden en de peterselie in een kom en meng alles door elkaar.Vorm van het gehakt 8 gehaktballen en druk ze tussen twee stukjes huishoudfolie plat.Haal de gehaktlapjes eerst door het ei en dan door het parneermee,zodat ze helemaal bedekt zijn.Doe dit voorzichtig want het gehaktlapje kan snel breken.Verhit de boter in een ruime pan en bak hierin de snitzels in 8 min.aan beide kanten bruin en gaar.Geef de knoflooksaus er apart bij.