Ik heb dit gerecht leren kennen toen ik bij één van de 'Masterchefs" van Nederland mocht meekijken in hun keuken.
Ik heb nu een eigen variant erop gemaakt, wat overigens heerlijk smaakt !
Het is belangrijk dat de coquilles niet van tevoren worden gekruid met zout en/of peper, omdat dan de smaak deels verloren gaat !
Eventueel later op tafel nog wat vers gemalen zout en peper toe te voegen.
Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerde coquilles in champagne
PT30M
Gepocheerde coquilles in champagne
Een heerlijk gepocheerde coquilles in champagne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen creatie, met wat inspiratie van een Masterchef..
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerde coquilles in champagne te bereiden
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met wat zout.
Neem de coquilles en dep ze droog met keukenpapier.
Doe een flinke scheut champagne in de sauteuse en pocheer de coquilles hierin tot de gaar zijn en toch mals blijven. Keer ze regelmatig om.
Doe ondertussen de kwarteleitjes bij de pasta in de pan en kook deze 4 1/2 minuut.
Haal de eitjes uit de pan en koel ze terug met koud stromend water.
Giet de gaargekookte pasta af en spoel deze af en gooi er een scheutje olijfolie doorheen om 'plakken' te voorkomen.
Serveer de pasta als een bedje op de borden.
Neem de coquilles (als ze gaar en mals zijn) uit de pan en leg deze per 3 op het bedje van de tagliatelle.
Garneer met een kwarteleitje en wat verse bieslook.
Doe wat kookroom bij het champagne-vocht, roer dit goed door elkaar heen en giet dit daarna over de coquilles op de borden.
Neem de coquilles en dep ze droog met keukenpapier.
Doe een flinke scheut champagne in de sauteuse en pocheer de coquilles hierin tot de gaar zijn en toch mals blijven. Keer ze regelmatig om.
Doe ondertussen de kwarteleitjes bij de pasta in de pan en kook deze 4 1/2 minuut.
Haal de eitjes uit de pan en koel ze terug met koud stromend water.
Giet de gaargekookte pasta af en spoel deze af en gooi er een scheutje olijfolie doorheen om 'plakken' te voorkomen.
Serveer de pasta als een bedje op de borden.
Neem de coquilles (als ze gaar en mals zijn) uit de pan en leg deze per 3 op het bedje van de tagliatelle.
Garneer met een kwarteleitje en wat verse bieslook.
Doe wat kookroom bij het champagne-vocht, roer dit goed door elkaar heen en giet dit daarna over de coquilles op de borden.