Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerde peren met witte -chocoladeijs (zieopm
PT45M
Gepocheerde peren met witte -chocoladeijs (zieopm
Een heerlijk gepocheerde peren met witte -chocoladeijs (zieopm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerde peren met witte -chocoladeijs (zieopm te bereiden
Peren:
De peren schillen, voorzichtig klokhuis verwijderen en halveren ( mag ook in vieren )
Smelt suiker in een pan met dikke bodem, tot een lichte karamel.
Blus ( voorzichtig af met sinaasappelsap en schenk er de likeur bij.
Breng het vocht aan de kook.
Zet het vuur laag en leg de peren in de pan.
Laat ze in 25 min. zacht en gaar worden met het deksel op de pan.
Draai het vuur uit en laat de peren afkoelen.
Het vocht vervolgens flink in laten koken en de room toevoegen.
Ijs:
Smelt de chocolade met 2 el melk au bain marie.
Dek de kom af met plastic folie.
Breng de melk met de room aan de kook.
Intussen het ei met de suiker ongeveer 5 min. mixen tot het mengsel licht en schuimig is.
Blijven mixen tot de melk kookt i.v.m. klonters.
Giet, terwijl de mixer draait, het melk-roommengsel bij het ei.
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het boven een matig vuur.
Schenk het mengsel over in een kom en voeg de gesmolten chocolade en nougatine toe.
Het geheel af laten koelen en tenslotte in ijsmachine tot ijs draaien.
Uitserveren:
Over borden saus verdelen.
Ijs in het midden leggen.
Peren tegen het ijs aan leggen.
Garneren met mint en nougatine
De peren schillen, voorzichtig klokhuis verwijderen en halveren ( mag ook in vieren )
Smelt suiker in een pan met dikke bodem, tot een lichte karamel.
Blus ( voorzichtig af met sinaasappelsap en schenk er de likeur bij.
Breng het vocht aan de kook.
Zet het vuur laag en leg de peren in de pan.
Laat ze in 25 min. zacht en gaar worden met het deksel op de pan.
Draai het vuur uit en laat de peren afkoelen.
Het vocht vervolgens flink in laten koken en de room toevoegen.
Ijs:
Smelt de chocolade met 2 el melk au bain marie.
Dek de kom af met plastic folie.
Breng de melk met de room aan de kook.
Intussen het ei met de suiker ongeveer 5 min. mixen tot het mengsel licht en schuimig is.
Blijven mixen tot de melk kookt i.v.m. klonters.
Giet, terwijl de mixer draait, het melk-roommengsel bij het ei.
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het boven een matig vuur.
Schenk het mengsel over in een kom en voeg de gesmolten chocolade en nougatine toe.
Het geheel af laten koelen en tenslotte in ijsmachine tot ijs draaien.
Uitserveren:
Over borden saus verdelen.
Ijs in het midden leggen.
Peren tegen het ijs aan leggen.
Garneren met mint en nougatine
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liesje zegt:
maar ik weet het eigenlijk nog niet..
ik moet hem nog maken.:);):p:D:?
maar groetjes liesje
bert allers zegt:
De volledigebenaming van het recept is:
Gepocheerde peren met witte-chocolade-ijs, en karamelsaus
annemieke en tom zegt:
het was heel lekker!
wij hebben het niet met peren gemaakt maar met een paaseitje!
het was echt heerlijk!
maak vaker recepten!
liesje:je hebt ook helemaal gelijk:):):);):p