KookJij

gepocheerde scholfilet met hollandaisesaus en groe

Een heerlijk gepocheerde scholfilet met hollandaisesaus en groe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Pim haakbergen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe gepocheerde scholfilet met hollandaisesaus en groe te bereiden

Schil de aardappelen en zet ze op met koud water, klontje boter, zout en deksel. Kook ze gaar op laag vermogen, giet af en laat droog stomen. Pureer de aardappelen en meng met 50 gram boter en 2 eierdooiers. Breng op smaak met peper en zout. Snij van de bovenste gedeelten van de bospeen mooie kleine worteltjes en kook de overgebleven resten beetgaar. De mooie worteltjes blancheren en in een steelpannetje klaarzetten met peper en zout en een klontje boter. De gaargekookte resten goed droog stomen en in de keukenmachine fijndraaien met peper, zout, peterselie en het wit van 1 ei (voor de binding). Houdt 8 blaadjes spinazie achter en blancheer de rest 1 minuut in kokend water en spoel daarna direct koud. Laat het goed uitlekken en draai in de keukenmachine fijn met het wit van 1 ei, peper, zout en iets nootmuskaat. Besmeer 4 vormpjes met boter en bestrooi met paneermeel (tegen plakken). Doe iets van de spinaziemix onderin, dan de wortelpuree, daarna de aardappelpuree. Pocheer de bakjes afgedekt in een bak met heet water 45 minuten op 150 graden in de oven. Los de groentetaartjes en snij ze doormidden.Bestrooi de scholfilet met peper en zout, beleg met 2 spinazieblaadjes en rol ze strak op. Leg de rolletjes in een ovenschaal en giet er de kokende visbouillon overheen. Plaats de schaal afgedekt 15 minuten bij de groentetaartjes in de oven.
Hollandaisesaus:
doe de 400 gram boter in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Laat de azijn met de laurier en het sjalotje (genipperd) met 100 mililiter water tot 1/4 inkoken. Doe 1 eidooier in een schaal en voeg hier de ingekookte azijn aan toe. Klop het mengsel 1 minuut boven een laag kokend water (au bain marie) en voeg van het vuur af de gesmolten boter toe. Breng op smaak met peper, zout en eventueel citroensap. Verwarm de mooi gesneden worteltjes en serveer ze samen met het groentetaartje op een bord. Snij de visrolletjes na het garen één keer doormidden en serveer bij de groenten. Giet de Hollandaisesaus rondom de vis en groenten op de borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst