Recept
« Terug naar recepten
Gepofte aardappel met kruidenboter
PT55M
Gepofte aardappel met kruidenboter
Een heerlijk gepofte aardappel met kruidenboter recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepofte aardappel met kruidenboter te bereiden
1. Boen de aardappelen schoon. Prik ze hier en daar in met een vork (zo worden ze makkelijker gaar). Verpak elke aardappel apart in aluminiumfolie.
2. Zet ze 35 tot 45 minuten (naargelang van de dikte) in een warme oven van 180°C. Controleer of ze gaar zijn door erin te prikken.
3. Vermeng de boter met de gepelde en geplette knoflook, de tuinkruiden en flink wat peper. Maak er een rolletje van en verpak het in plasticfolie. Laat de boter weer opstijven in de koelkast.
4. Maak de pakketjes open en snij elke aardappel net niet helemaal doormidden. Leg er een plakje kruidenboter in en bestrooi met grof zeezout. Serveer meteen.
2. Zet ze 35 tot 45 minuten (naargelang van de dikte) in een warme oven van 180°C. Controleer of ze gaar zijn door erin te prikken.
3. Vermeng de boter met de gepelde en geplette knoflook, de tuinkruiden en flink wat peper. Maak er een rolletje van en verpak het in plasticfolie. Laat de boter weer opstijven in de koelkast.
4. Maak de pakketjes open en snij elke aardappel net niet helemaal doormidden. Leg er een plakje kruidenboter in en bestrooi met grof zeezout. Serveer meteen.
monique zegt: