Recept
« Terug naar recepten
Gepofte aardappel met mozzarella en komkommer
PT60M
Gepofte aardappel met mozzarella en komkommer
Een heerlijk gepofte aardappel met mozzarella en komkommer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gepofte aardappel met mozzarella en komkommer te bereiden
1. Boen de aardappelen goed schoon. Snij aan een kant de schil kruisvormig in. Bestrijk ze lichtjes met olijfolie en verpak ze, apart, in aluminiumfolie. Zet ze ongeveer 45 minuten in de oven op 180°C.
2. Laat de mozzarella goed uitlekken, snij de bolletjes in blokjes. Spoel de komkommer, trek hem met een dunschiller in lange, fijne linten. hak de bieslook.
3. Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie en kers ze nog wat dieper in. Haal er eventueel met een lepeltje wat vruchtvlees uit. Vul ze met blokjes mozzarella. Kruid met peper uit de molen en zet ze nog eens 10 minuten onder de grill.
4. Klop de zure room op met de wijnazijn, peper en zout. Meng met de gehakte bieslook. Verdeel de licht afgekoelde komkommerlinten over de borden. Lepel er wat dressing bij en serveer meteen, samen met een hete aardappel.
2. Laat de mozzarella goed uitlekken, snij de bolletjes in blokjes. Spoel de komkommer, trek hem met een dunschiller in lange, fijne linten. hak de bieslook.
3. Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie en kers ze nog wat dieper in. Haal er eventueel met een lepeltje wat vruchtvlees uit. Vul ze met blokjes mozzarella. Kruid met peper uit de molen en zet ze nog eens 10 minuten onder de grill.
4. Klop de zure room op met de wijnazijn, peper en zout. Meng met de gehakte bieslook. Verdeel de licht afgekoelde komkommerlinten over de borden. Lepel er wat dressing bij en serveer meteen, samen met een hete aardappel.
daniela zegt: