Recept
« Terug naar recepten
Gepofte aardappelen met kruidenkwark.
PT60M
Gepofte aardappelen met kruidenkwark.
Een heerlijk gepofte aardappelen met kruidenkwark. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorien Gertzen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepofte aardappelen met kruidenkwark. te bereiden
kruidenkwark: Roer kwark, boter, tuinkruiden, zout en peper door elkaar.
Eventueel voor de variatie blokjes ham, verkruimelde blauwe kaas, gefruite uitjes of andere smaakmakers naar keuze aan de kwark toevoegen.
Aardappelen poffen kan of verschillende manieren.
In de oven.
Oven voorverwarmen op 220°C.
De aardappelen schoonborstelen en ca. 10 minuten in ruim water koken.
De aardappelen afgieten en één voor één in aluminiumfolie verpakken.
Leg ze ca. 1 uur (oventijd is afhankelijk van het formaat van de aardappelen, dus even uitproberen) in de voorverwarmde oven.
Controleer met een houten satéprikker of ze gaar zijn.
Maak het folie los en snijd de aardappelen kruiselings in, trek de schil een stukje los en schep er kruidenkwark op.
In de stoompan.
De aardappelen schoonborstelen.
Leg de aardapppelen in een stoommandje of op de stoominzet van een stoompan.
Breng in een grote pan een laagje water aan de kook, zet er de aardappelen in en zorg dat ze niet in het water staan.
Stoom ze met het deksel op de pan in ca. 1 uur gaar (tijd is afhankelijk van het formaat van de aardappelen).
Controleer met een houten satéprikker of ze gaar zijn.
De aardappelen kruiselings insnijden, de schil een stukje lostrekken en er wat kruidenkwark op scheppen.
In de magnetron.
De aardappelen schoonborstelen en met een houten satéprikker de schil op verschillende plaatsen inprikken (dit om te voorkomen dat de aardappelen open springen).
Leg de aardappelen in een kring op een laagje keukenpapier in de magnetron en laat ze in ca. 2 tot 3 minuten per aardappel op 750 Watt bijna gaar worden (de juiste tijd is afhankelijk van het formaat van de aardappelen).
De aardappelen uit de magnetron nemen en één voor één in aluminiumfolie verpakken en buiten de magnetron 20 tot 30 minuten laten nagaren.
Maak het folie los en snijd de aardappelen kruiselings in, trek een stukje schil los en schep er wat kruidenkwark op.
Eventueel voor de variatie blokjes ham, verkruimelde blauwe kaas, gefruite uitjes of andere smaakmakers naar keuze aan de kwark toevoegen.
Aardappelen poffen kan of verschillende manieren.
In de oven.
Oven voorverwarmen op 220°C.
De aardappelen schoonborstelen en ca. 10 minuten in ruim water koken.
De aardappelen afgieten en één voor één in aluminiumfolie verpakken.
Leg ze ca. 1 uur (oventijd is afhankelijk van het formaat van de aardappelen, dus even uitproberen) in de voorverwarmde oven.
Controleer met een houten satéprikker of ze gaar zijn.
Maak het folie los en snijd de aardappelen kruiselings in, trek de schil een stukje los en schep er kruidenkwark op.
In de stoompan.
De aardappelen schoonborstelen.
Leg de aardapppelen in een stoommandje of op de stoominzet van een stoompan.
Breng in een grote pan een laagje water aan de kook, zet er de aardappelen in en zorg dat ze niet in het water staan.
Stoom ze met het deksel op de pan in ca. 1 uur gaar (tijd is afhankelijk van het formaat van de aardappelen).
Controleer met een houten satéprikker of ze gaar zijn.
De aardappelen kruiselings insnijden, de schil een stukje lostrekken en er wat kruidenkwark op scheppen.
In de magnetron.
De aardappelen schoonborstelen en met een houten satéprikker de schil op verschillende plaatsen inprikken (dit om te voorkomen dat de aardappelen open springen).
Leg de aardappelen in een kring op een laagje keukenpapier in de magnetron en laat ze in ca. 2 tot 3 minuten per aardappel op 750 Watt bijna gaar worden (de juiste tijd is afhankelijk van het formaat van de aardappelen).
De aardappelen uit de magnetron nemen en één voor één in aluminiumfolie verpakken en buiten de magnetron 20 tot 30 minuten laten nagaren.
Maak het folie los en snijd de aardappelen kruiselings in, trek een stukje schil los en schep er wat kruidenkwark op.