winter sport herinneringen
Recept
« Terug naar recepten
Gepofte appelen met sour cream saus
PT60M
Gepofte appelen met sour cream saus
Een heerlijk gepofte appelen met sour cream saus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
kookstudio Oostenrijk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepofte appelen met sour cream saus te bereiden
Boor het klokhuis uit de appel en schil deze.
Halveer overdwars.
Leg de helften met de bolle kant in de schaal en besprenkel ze met wat citroensap.
Smelt de helft van de boter en schenk dit over de appelen.
meng de rest van de boter, suiker, rumrozijnen
en kaneel door elkaar en vul de holtes.
Plaats de schotel in de voorverwarmde oven op 200 graden, bak 20 min.
Roer de sour cream glad met de suiker en gembernat en de gesnipperde gember.
Serveer de saus koud bij de warme appelen en geef er geroosterde geschaafde amandelen bij.
Halveer overdwars.
Leg de helften met de bolle kant in de schaal en besprenkel ze met wat citroensap.
Smelt de helft van de boter en schenk dit over de appelen.
meng de rest van de boter, suiker, rumrozijnen
en kaneel door elkaar en vul de holtes.
Plaats de schotel in de voorverwarmde oven op 200 graden, bak 20 min.
Roer de sour cream glad met de suiker en gembernat en de gesnipperde gember.
Serveer de saus koud bij de warme appelen en geef er geroosterde geschaafde amandelen bij.