KookJij

Gepofte appelen met sour cream saus

Een heerlijk gepofte appelen met sour cream saus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron: kookstudio Oostenrijk
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepofte appelen met sour cream saus te bereiden

Boor het klokhuis uit de appel en schil deze.
Halveer overdwars.
Leg de helften met de bolle kant in de schaal en besprenkel ze met wat citroensap.
Smelt de helft van de boter en schenk dit over de appelen.
meng de rest van de boter, suiker, rumrozijnen
en kaneel door elkaar en vul de holtes.
Plaats de schotel in de voorverwarmde oven op 200 graden, bak 20 min.
Roer de sour cream glad met de suiker en gembernat en de gesnipperde gember.
Serveer de saus koud bij de warme appelen en geef er geroosterde geschaafde amandelen bij.

Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

winter sport herinneringen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst