Recept
« Terug naar recepten
Geroerbakte spruitjes met gamba’s
PT30M
Geroerbakte spruitjes met gamba’s
Een bijzondere, maar heerlijke combinatie
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
250 kCal energie
28 Gram eiwit
10 Gram vet
10 Gram koolhydraten
28 Gram eiwit
10 Gram vet
10 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spruitjesjanatuurlijk
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroerbakte spruitjes met gamba’s te bereiden
Kook de schoongemaakte spruitjes ± 5 minuten in water met zout. Rasp intussen de geschilde gemberwortel en snijd de ui en de knoflook fijn. Halveer de champignons. Giet de spruitjes af en laat ze goed uitlekken. Verhit een wok en voeg de olie toe. Roerbak de ui met de knoflook en de gember 1 minuut. Voeg de gamba’s toe en bak ze al omscheppend 5 minuten. Schep de champignons en spruitjes erdoor en roerbak alles nog ± 5 minuten, tot de gamba’s net gaar zijn en de spruitjes nog een knapperige beet hebben. Voeg de Sherry, de sojasaus, de vissaus en peper naar smaak toe en verwarm nog 1 minuut. Bestrooi de geroerbakte spruitjes met de in schuine ringetjes gesneden bosui en het geroosterd sesamzaad. Lekker met roerbakmie.
Thea zegt: