Geef er warme toast bij.
De rest van het citroensapje hoef je natuurlijk niet weg te gooien. Doe er bijv. wat koud water bij en suiker en ijsblokjes en dan heb je een lekkere dorstlesser.
Recept
« Terug naar recepten
Gerookte forelpaté in citroenbakje
PT25M
Gerookte forelpaté in citroenbakje
Een heerlijk gerookte forelpaté in citroenbakje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vis en Schaaldieren Judith Ferguson 1986
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte forelpaté in citroenbakje te bereiden
De citroenen overlangs doormidden snijden en voorzichtig uitpersen. De schil mag niet beschadigd worden.
Aan de dichte kanten een stukje afsnijden als dit nodig is, de citroenhelften moeten kunnen blijven staan.
Haal het overgebleven vruchtvlees uit de citroenen zonder de schil te beschadigen.
Van de forel de eventuele onzuiverheden verwijderen en de vis mengen met de boter + de roomkaas + nootmuskaat + (tabasco) + zout + peper.
Dan wat van de citroensap erdoor roeren, niet al te vochtig maken, het moet wat creme-achtig blijven en nog stevig genoeg om te spuiten.
Proeven en indien nodig nog bijkruiden.
Doe de paté in de spuitzak en vul hiermee de citroenhelften.
Leg op elk bord 2 halve citroenen en versier ze met een blaadje sla of balsamico of zo.
Aan de dichte kanten een stukje afsnijden als dit nodig is, de citroenhelften moeten kunnen blijven staan.
Haal het overgebleven vruchtvlees uit de citroenen zonder de schil te beschadigen.
Van de forel de eventuele onzuiverheden verwijderen en de vis mengen met de boter + de roomkaas + nootmuskaat + (tabasco) + zout + peper.
Dan wat van de citroensap erdoor roeren, niet al te vochtig maken, het moet wat creme-achtig blijven en nog stevig genoeg om te spuiten.
Proeven en indien nodig nog bijkruiden.
Doe de paté in de spuitzak en vul hiermee de citroenhelften.
Leg op elk bord 2 halve citroenen en versier ze met een blaadje sla of balsamico of zo.