Recept
« Terug naar recepten
Gerookte makreel met kikkererwten salade
PT50M
Gerookte makreel met kikkererwten salade
Gerookte makreel met kikkererwten salade
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
572 kCal energie
23 Gram eiwit
38 Gram vet
30 Gram koolhydraten
23 Gram eiwit
38 Gram vet
30 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Plus
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte makreel met kikkererwten salade te bereiden
- Spoel de kikkererwten af, droog ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrooi met 1 eetlepel curry madras en zout naar smaak.
- Rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in circa 20 minuten krokant.
- Snijd ondertussen 2 rode uien in dunne, halve ringen.
- Rasp de groene schil van 1 limoen en pers de vrucht uit.
- Meng het sap met de ui en voeg 1 eetlepel kristalsuiker en 2 eetlepels witte wijnazijn toe.
- Roer 1 bekertje crème fraîche los met de limoenrasp, 1 theelepel curry madras, 2 eetlepels mayonaise en peper en zout naar smaak.
- Schaaf de komkommer in de lengte in linten met de kaasschaaf en rol ze op.
- Verdeel 1 zakje luxe veldsla over een bord, schep er toefjes currycrème op en breek de makreelfilet er in stukken over.
- Garneer met de komkommer, rode ui en kikkererwten.
- Serveer eventueel met extra partjes limoen.
- Variatietip:
- Vervang de makreel door 360 gram gerookte visschotel Feestelijk PLUS.