KookJij

Gerookte makreel met kikkererwten salade

Gerookte makreel met kikkererwten salade
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 572 kCal energie
23 Gram eiwit
38 Gram vet
30 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Plus
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gerookte makreel met kikkererwten salade te bereiden

  1. Spoel de kikkererwten af, droog ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Bestrooi met 1 eetlepel curry madras en zout naar smaak.
  3. Rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in circa 20 minuten krokant.
  4. Snijd ondertussen 2 rode uien in dunne, halve ringen.
  5. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers de vrucht uit.
  6. Meng het sap met de ui en voeg 1 eetlepel kristalsuiker en 2 eetlepels witte wijnazijn toe.
  7. Roer 1 bekertje crème fraîche los met de limoenrasp, 1 theelepel curry madras, 2 eetlepels mayonaise en peper en zout naar smaak.
  8. Schaaf de komkommer in de lengte in linten met de kaasschaaf en rol ze op.
  9. Verdeel 1 zakje luxe veldsla over een bord, schep er toefjes currycrème op en breek de makreelfilet er in stukken over.
  10. Garneer met de komkommer, rode ui en kikkererwten.
  11. Serveer eventueel met extra partjes limoen.
  12. Variatietip:
  13. Vervang de makreel door 360 gram gerookte visschotel Feestelijk PLUS.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst