Recept
« Terug naar recepten
Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-ol
PT45M
Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-ol
Een heerlijk gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-ol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-ol te bereiden
Bloemkool in zeer kleine stukjes snijden. In steelpan boter smelten en bloemkool hierin op laag vuur 2 min. zachtjes bakken. Vuur hoog draaien en fond toevoegen. Bloemkool in 7-8 min. gaarkoken terwijl vocht verdampt. Gelatine 5 min. in koud water weken. Zodra vocht verdampt is, slagroom bij bloemkool schenken en tegen de kook aan verwarmen. Vuur lager draaien en bloemkool 5 min. zachtjes in room laten sudderen.
Gelatine uitknijpen. Pan van vuur nemen en gelatine in room oplossen. Bloemkoolmengsel met staafmixer of in keukenmachine pureren, puree eventueel nog door zeef wrijven. Bloemkoolmengsel laten afkoelen, in spuitzak overdoen en in koelkast laten opstijven.
In droge koekenpan parmaham krokant bakken en op keukenpapier laten afkoelen. Peterselie- blad van takjes plukken, fijnsnijden en door olie roeren. Peterselie-olie op smaak brengen met zout. Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen.
Palingfilets in 16 gelijkvormige stukjes snijden. Op elk bord 4 stukjes paling op enige afstand onder elkaar leggen. Bloemkoolmousse met spuitzak in reepjes tussen middelste 2 stukjes paling spuiten. Veldsla met 2 el peterselie-olie omscheppen. Veldsla over bloemkoolmousse verdelen. Parmaham breken en op veldsla leggen. Rest van peterselie-olie ernaast druppelen.
Tip
Een schoon plastic puntzakje (bijvoorbeeld een leeg dropzakje) kan als alternatief voor een spuitzak gebruikt worden
Gelatine uitknijpen. Pan van vuur nemen en gelatine in room oplossen. Bloemkoolmengsel met staafmixer of in keukenmachine pureren, puree eventueel nog door zeef wrijven. Bloemkoolmengsel laten afkoelen, in spuitzak overdoen en in koelkast laten opstijven.
In droge koekenpan parmaham krokant bakken en op keukenpapier laten afkoelen. Peterselie- blad van takjes plukken, fijnsnijden en door olie roeren. Peterselie-olie op smaak brengen met zout. Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen.
Palingfilets in 16 gelijkvormige stukjes snijden. Op elk bord 4 stukjes paling op enige afstand onder elkaar leggen. Bloemkoolmousse met spuitzak in reepjes tussen middelste 2 stukjes paling spuiten. Veldsla met 2 el peterselie-olie omscheppen. Veldsla over bloemkoolmousse verdelen. Parmaham breken en op veldsla leggen. Rest van peterselie-olie ernaast druppelen.
Tip
Een schoon plastic puntzakje (bijvoorbeeld een leeg dropzakje) kan als alternatief voor een spuitzak gebruikt worden
frits zegt: