Ik rook vaak diverse dingen en het verbaast me steeds weer hoeveel verschillende ingrediënten gerookt kunnen worden en veel toevoegen aan de smaak van een gerecht.
Alleen goed oppassen dat er niet te lang gerookt wordt, dan kan de smaak helemaal de verkeerde kant op gaan.
Recept
« Terug naar recepten
Gerookte pompoensoep
PT60M
Gerookte pompoensoep
Een heerlijk gerookte pompoensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ger van
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen verzinsel, maar het zal me niet verbazen dat het vaker is uitgeprobeerd
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte pompoensoep te bereiden
Rook de pompoen gedurende 13 minuten en laat afkoelen in het oventje.
Fruit de gesnipperde ui en de prei in de soeppan met een scheut rijstolie.
Voeg de gerookte pompoen toe en laat even al roerend goed meebakken.
Voeg een halve liter van de bouillon toe en laat het geheel al roerend goed gaar koken.
Daarna fijnmaken met de staafmixer, de rest van de bouillon toevoegen en 20 minuten door laten koken.
Dan de zalm erbij en wat peper en zout naar smaak, nog 5 minuten doorkoken en als het goed is heeft u een lekkere soep.
Fruit de gesnipperde ui en de prei in de soeppan met een scheut rijstolie.
Voeg de gerookte pompoen toe en laat even al roerend goed meebakken.
Voeg een halve liter van de bouillon toe en laat het geheel al roerend goed gaar koken.
Daarna fijnmaken met de staafmixer, de rest van de bouillon toevoegen en 20 minuten door laten koken.
Dan de zalm erbij en wat peper en zout naar smaak, nog 5 minuten doorkoken en als het goed is heeft u een lekkere soep.