KookJij

Gerookte schelvis op Indiase wijze

Een heerlijk gerookte schelvis op indiase wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: brits koloniale keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gerookte schelvis op Indiase wijze te bereiden

De gerookte schelvis 'vlokken', dit wil zeggen, het vel verwijderen en het visvlees met de hand in stukjes uiteenhalen.
De rijst gaarkoken in licht gezouten water.
De uitjes fijnsnijden en op een zacht vuur even in de boter laten zweten. De stukjes schelvis, de peterselie en het kerriepoeder toevoegen en alles enkele minuten laten garen.
De gare rijst toevoegen, voorzichtig omroeren en nog even opwarmen op een zeer laag vuur tot het gerecht een mooi gele kerriekleur heeft. Op smaak brengen met peper en zout.
Het gerecht over 4 borden verdelen. Eventueel versieren met stukjes hardgekookt ei, peterselie en appelschijfjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst