Recept
« Terug naar recepten
Gerookte schelvis op Indiase wijze
PT20M
Gerookte schelvis op Indiase wijze
Een heerlijk gerookte schelvis op indiase wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
brits koloniale keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte schelvis op Indiase wijze te bereiden
De gerookte schelvis 'vlokken', dit wil zeggen, het vel verwijderen en het visvlees met de hand in stukjes uiteenhalen.
De rijst gaarkoken in licht gezouten water.
De uitjes fijnsnijden en op een zacht vuur even in de boter laten zweten. De stukjes schelvis, de peterselie en het kerriepoeder toevoegen en alles enkele minuten laten garen.
De gare rijst toevoegen, voorzichtig omroeren en nog even opwarmen op een zeer laag vuur tot het gerecht een mooi gele kerriekleur heeft. Op smaak brengen met peper en zout.
Het gerecht over 4 borden verdelen. Eventueel versieren met stukjes hardgekookt ei, peterselie en appelschijfjes.
De rijst gaarkoken in licht gezouten water.
De uitjes fijnsnijden en op een zacht vuur even in de boter laten zweten. De stukjes schelvis, de peterselie en het kerriepoeder toevoegen en alles enkele minuten laten garen.
De gare rijst toevoegen, voorzichtig omroeren en nog even opwarmen op een zeer laag vuur tot het gerecht een mooi gele kerriekleur heeft. Op smaak brengen met peper en zout.
Het gerecht over 4 borden verdelen. Eventueel versieren met stukjes hardgekookt ei, peterselie en appelschijfjes.