Recept
« Terug naar recepten
Gerookte zalmpasteitjes
PT70M
Gerookte zalmpasteitjes
Een heerlijk gerookte zalmpasteitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte zalmpasteitjes te bereiden
Hak de kappertjes fijn. Hak de dille fijn. Vet 14 vormpjes, met losse bodem en een geribbelde rand, met boter in. Zeef de bloem met het zout boven de kom van een keukenmachine. Voeg de boter toe en klop het geheel tot een kruimelig deeg. Stort in een grote kom, voeg een beetje ijswater toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Leg het deeg op een met bloem bestoven plank en verdeel het in 14 gelijke stukken. Rol van de stukken plakjes, die in de vormpjes passen. Bekleed de vormpjes en druk de randen stevig aan. Verwijder overtollig deeg. Knip van bakpapier 14 rondjes en leg die in de vormpjes. Strooi daarop de droge bonen. Zet de vormpjes 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de pasteitjes 10 minuten in de oven. Verwijder daarna de bonen en het bakpapier. Roer in een kom de mierikswortelpasta, het citroensap en de kappertjes door de créme fraïche. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de eierdooiers, zalmsnippers en de dille toe. Schep het mengsel voorzichtig om en verdeel het over de pasteibakjes. Zet ze terug in de oven en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Haal ze uit de vormpjes. Laat ze op een rooster minstens 5 minuten rusten.