Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde Atlantische zalm op toast
PT30M
Geroosterde Atlantische zalm op toast
Een heerlijk geroosterde atlantische zalm op toast recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vlam
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde Atlantische zalm op toast te bereiden
De bruine suiker, de olijfolie, de mosterd en de sojasaus mengen. De zalmfilets met de marinade instrijken, kruiden met peper en zout en onder een hete ovengril 3 tot 4 minuten roosteren. De zalm uit de oven nemen en nogmaals met de marinade instrijken. De gril uitschakelen en de zalm nog 10 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C laten garen.
Intussen de kool ragfijn snijden en mengen met de suiker en de wijnazijn. Vijf minuten laten trekken, dan de honing en de zure room toevoegen. Goed mengen.
Het brood toasten.
De toast op een warm bord leggen en bedekken met de koolsalade. De zalm erop schikken en versieren met fijngesneden waterkers.
Intussen de kool ragfijn snijden en mengen met de suiker en de wijnazijn. Vijf minuten laten trekken, dan de honing en de zure room toevoegen. Goed mengen.
Het brood toasten.
De toast op een warm bord leggen en bedekken met de koolsalade. De zalm erop schikken en versieren met fijngesneden waterkers.