Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde groenterolletjes met dressing
PT40M
Geroosterde groenterolletjes met dressing
Een heerlijk geroosterde groenterolletjes met dressing recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Geroosterde groenterolletjes met dressing te bereiden
1. Schraap de wortels, spoel de courgettes. Maak met de dunschiller in lange groentelinten van 3 mm dik. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze 3 minuten op de barbecue (of onder de ovengrill). Kruid ze met peper en zout. Leg op een courgettelint een wortellint. Rol stevig op en steek vast met een houten prikker. Schik de rolletjes in een grote, ondiepe schaal.
2. Boen de sinaasappel goed schoon met heet water. Rasp 1 eetlepel schil. Pers het vruchtvlees uit. Hak 1 eetlepel verse muntblaadjes fijn. Meng het sinaasappelsap met de olijfolie. Voeg er de munt en het geraspte schilletje aan toe. Kruid met een snuifje suiker, peper en zout.
3. Lepel de dressing bij de rolletjes. Laat ze ten minste 30 minuten marineren.
2. Boen de sinaasappel goed schoon met heet water. Rasp 1 eetlepel schil. Pers het vruchtvlees uit. Hak 1 eetlepel verse muntblaadjes fijn. Meng het sinaasappelsap met de olijfolie. Voeg er de munt en het geraspte schilletje aan toe. Kruid met een snuifje suiker, peper en zout.
3. Lepel de dressing bij de rolletjes. Laat ze ten minste 30 minuten marineren.