Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde Kip met Veenbessen
PT120M
Geroosterde Kip met Veenbessen
Met kip kun je veel doen, met veenbessen ook. Laten we ze eens combineren.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde Kip met Veenbessen te bereiden
- Doe de ingredienten voor de marinade in de kom van een keukenmachine en draai daarvan een smeuige marinade.
- Doe de kippedijen in een stevige plastic zak met de marinade en verpak het zodanig dat de kippedijen constant "onder" de marinade wordt gehouden. Leg het geheel 1 uur in de koelkast. Dan er uit halen.
- Smeer een pan met dikke bodem goed in met wat olie.
- Doe 4 eetlepels veenbessen in de pan. Haal de kippedijen uit de zak en plaats die in de pan op de veenbessen. Bestrooi de dijen met zeezout, peper en de helft van thijm en rozemarijn.
- Doe de resterende 4 eetlepels met cranberries tussen de dijen. Bedek met een stuk aluminium folie.
- Schuif de pan in de oven gedurende 30 minuten.
- Haal de pan uit de oven en draai de kippedijen in de pan om, zodat wat eerst onder lag nu boven ligt en kwast de dijen nog eens lekker in met ongeveer de helft van de bewaarde marinade. Bestrooi met de andere helft van de thijm en rozemarijn.
- Zet de oven op 220 graden Celsius en schuif de pan zonder alu-folie weer teriug in de oven en laat de kip nagaren en een knapperig velletje krijgen.
- We geven er gebakken aardappeltjes bij en een groene salade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een niet al te droge witte wijn
Mitzi Baer zegt: