Ik serveerde het met zelf gebakken maisbrood. Dat smaakte erg goed.
Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde knoflook
PT60M
Geroosterde knoflook
Een heerlijk geroosterde knoflook recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Chantal Drok
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde knoflook te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder het papierachtige vlies rond de bol, maar laat de teentjes aan elkaar en pel ze niet. Snijd van de top van de bol een plak van ca. 5 mm.
Leg de knoflookbol in het ovenvaste schaaltje. Giet de wijn en de olijfolie erover en bestrooi met tijm, zout en peper.
Bedek het schaaltje met aluminiumfolie en zet de bol een uur in de oven. Bedruip hem af en toe met het vocht.
Verwijder het papierachtige vlies rond de bol, maar laat de teentjes aan elkaar en pel ze niet. Snijd van de top van de bol een plak van ca. 5 mm.
Leg de knoflookbol in het ovenvaste schaaltje. Giet de wijn en de olijfolie erover en bestrooi met tijm, zout en peper.
Bedek het schaaltje met aluminiumfolie en zet de bol een uur in de oven. Bedruip hem af en toe met het vocht.
joke de ridder zegt: