Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
PT20M
Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
Geroosterde maïskolven zijn tot ver over de grenzen van Mexico erg
geliefd. In Mexico zelf zijn ze dan ook het meest verkochte streetfood.
Tijdens mijn vakantie in Mexico heb ik deze variant voor het eerst gegeten.
Toen het meisje van het stalletje vroeg hoe ik mijn maïskolf wilde hebben
had ik daar 1, 2, 3, geen antwoord op en dus stelde ze voor om hem te
maken op de manier zoals zij die zelf het lekkerste vond. En lekker was het
ook.
Als je zelf de mayo not-done vind kun je als alternatief zure room gebruiken
maar weet wel dat de Mexicanen zelf de mayo ook niet schuwen.
Lekker op de bbq maar je kunt dit ook heel goed in een grill-pan maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans te bereiden
- Verhit een grillpan met een drupje olie (of bbq) trek de schutbladeren van de maïskolf naar achteren, verwijder de draden en sla de bladeren weer terug over de maïskolf houd de kolven kort onder de kraan (om te voorkomen dat ze verbranden) en rooster ze ongeveer 10 minuten aan alle kanten zodat ze gelijkmatig gaar worden.
- Trek de schutbladeren weer naar achteren (of verwijder ze) en doe op elke maïskolf een eetlepel mayonaise.
- Strooi er de chilipoeder overheen en bestrooi de maïskolf met blaadjes koriander.
- Serveer er partjes limoen bij die je vlak voor het eten over de maïskolf uitknijpt.