KookJij

Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans

Geroosterde maïskolven zijn tot ver over de grenzen van Mexico erg geliefd. In Mexico zelf zijn ze dan ook het meest verkochte streetfood. Tijdens mijn vakantie in Mexico heb ik deze variant voor het eerst gegeten. Toen het meisje van het stalletje vroeg hoe ik mijn maïskolf wilde hebben had ik daar 1, 2, 3, geen antwoord op en dus stelde ze voor om hem te maken op de manier zoals zij die zelf het lekkerste vond. En lekker was het ook. Als je zelf de mayo not-done vind kun je als alternatief zure room gebruiken maar weet wel dat de Mexicanen zelf de mayo ook niet schuwen. Lekker op de bbq maar je kunt dit ook heel goed in een grill-pan maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans te bereiden

  1. Verhit een grillpan met een drupje olie (of bbq) trek de schutbladeren van de maïskolf naar achteren, verwijder de draden en sla de bladeren weer terug over de maïskolf houd de kolven kort onder de kraan (om te voorkomen dat ze verbranden) en rooster ze ongeveer 10 minuten aan alle kanten zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  2. Trek de schutbladeren weer naar achteren (of verwijder ze) en doe op elke maïskolf een eetlepel mayonaise.
  3. Strooi er de chilipoeder overheen en bestrooi de maïskolf met blaadjes koriander.
  4. Serveer er partjes limoen bij die je vlak voor het eten over de maïskolf uitknijpt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst