Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde pastinaak met roergebakken paksoi
PT90M
Geroosterde pastinaak met roergebakken paksoi
Een heerlijk geroosterde pastinaak met roergebakken paksoi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde pastinaak met roergebakken paksoi te bereiden
Rasp voor de kokos-gemberpasta de santen en pureer die met 2 eetlepels heet water, de knoflook, de gemberwortel, de groene pepers, het limoensap en de limoenrasp tot een pasta en breng die met zout en peper op smaak.
Kook de pastinaken in water met zout in 5 minuten halfgaar.
Schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
Schil ze en snijd ze in langwerpige repen.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schenk 1½ eetlepel olie in een braadslede en verwarm die 5 minuten in het midden van de oven.
Meng de pastinaakreepjes met de kokos-gemberpasta en schep ze in de braadslede door de hete olie.
Bak de pastinaak in het midden van de oven in 30 minuten bruin en knapperig; schep tussentijds 2-3 keer om.
Verhit 5 minuten voor het serveren 1½ eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi, de rode peper en de lente-ui hierin op hoog vuur 2-3 minuten.
Voeg de oestersaus en 2 eetlepels water toe, dek de wok af en laat de groente 1 minuut stoven.
Serveer de pastinaak met de paksoi.
Kook de pastinaken in water met zout in 5 minuten halfgaar.
Schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
Schil ze en snijd ze in langwerpige repen.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schenk 1½ eetlepel olie in een braadslede en verwarm die 5 minuten in het midden van de oven.
Meng de pastinaakreepjes met de kokos-gemberpasta en schep ze in de braadslede door de hete olie.
Bak de pastinaak in het midden van de oven in 30 minuten bruin en knapperig; schep tussentijds 2-3 keer om.
Verhit 5 minuten voor het serveren 1½ eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi, de rode peper en de lente-ui hierin op hoog vuur 2-3 minuten.
Voeg de oestersaus en 2 eetlepels water toe, dek de wok af en laat de groente 1 minuut stoven.
Serveer de pastinaak met de paksoi.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
toineke zegt:
http://toineke.wordpress.com/
yvonnehijdra zegt: