Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde rode uien met tijm en boter
PT40M
Geroosterde rode uien met tijm en boter
Een heerlijk geroosterde rode uien met tijm en boter recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
André Huismans
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde rode uien met tijm en boter te bereiden
Verwijder de schil en de 1e rok van de uien en snijd een stukje van het worteleind zodat de uien rechtop blijven staan.
Maak vanaf de bovenkant kruislings 2 insnijdingen tot iets voorbij het midden van de ui.
Meng de roomboter goed met het zout en de tijmblaadjes.
Duw wat van dit roombotermengsel in de kruissnede bij iedere ui.
Strooi in een ovenschaal een dunne laag grof zeezout en zet de uien daarop.
Zet de schaal met de uien ca. 35 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Maak vanaf de bovenkant kruislings 2 insnijdingen tot iets voorbij het midden van de ui.
Meng de roomboter goed met het zout en de tijmblaadjes.
Duw wat van dit roombotermengsel in de kruissnede bij iedere ui.
Strooi in een ovenschaal een dunne laag grof zeezout en zet de uien daarop.
Zet de schaal met de uien ca. 35 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.