Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde Zalm met een Saus op Teriyaki Basis
PT25M
Geroosterde Zalm met een Saus op Teriyaki Basis
Teriyaki saus bestaat feitelijk uit een sojasaus,mirin en suiker.Soms zit er nog wat sake bij en gember met 5 kruiden-poeder.Maar dat is optioneel.Het is in Japan hoofdzakelijk een marinade - grill saus voor vis,die dan een mooie glans krijgt (teri = glans en yaki = bakken of grillen)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde Zalm met een Saus op Teriyaki Basis te bereiden
- Doe alle ingredienten voor de teriyaki saus in een saus pannetje en verhit dit net zolang tot de saus ietsje gaat indikken.Zet dan apart
- Zout en peper de zalm biefstukjes en zet deze in de oven op een bakblik,bekleed met bakpapier
- Laat 12 minuten tot 15 minuten bakken.Dien op met rijstvermicelli en de gemaakte teriyaki saus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schep de vermicelli op de borden en leg dar bovenop de zalmbiefstukjes.Giet daar over de teriyaki saus en versier vervolgens met lenteui snippers.