Recept
« Terug naar recepten
Gerstsalade met tonijn en gegrilde groenten
PT30M
Gerstsalade met tonijn en gegrilde groenten
Een heerlijk gerstsalade met tonijn en gegrilde groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Rio Mare
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerstsalade met tonijn en gegrilde groenten te bereiden
Kook de gerst gedurende 20 minuten in gezouten water. Zeef hem vervolgens, spoel hem onder koud water en laat goed uitlekken.
Snijd de courgette en de aubergine in dikke plakken en de paprika in reepjes. Gril vervolgens alle groenten op een bakplaat.
Hak de rozemarijn fijn, snijd de gegrilde groenten in blokjes en meng alles. Kruid met zout en peper en een flinke scheut olie en voeg de gerst toe. Laat de tonijn uitlekken, snijd hem in stukjes en voeg toe aan het mengsel.
Het geheim zit in de intensiteit van de smaak. Het is een aanrader om het mengsel van gerst en gegrilde groeten eerst een paar uur te laten 'trekken' alvorens de tonijn toe te voegen.
Snijd de courgette en de aubergine in dikke plakken en de paprika in reepjes. Gril vervolgens alle groenten op een bakplaat.
Hak de rozemarijn fijn, snijd de gegrilde groenten in blokjes en meng alles. Kruid met zout en peper en een flinke scheut olie en voeg de gerst toe. Laat de tonijn uitlekken, snijd hem in stukjes en voeg toe aan het mengsel.
Het geheim zit in de intensiteit van de smaak. Het is een aanrader om het mengsel van gerst en gegrilde groeten eerst een paar uur te laten 'trekken' alvorens de tonijn toe te voegen.