Recept
« Terug naar recepten
Gesauteerde eendenborst met kaneel- vanillesaus
PT45M
Gesauteerde eendenborst met kaneel- vanillesaus
Een heerlijk gesauteerde eendenborst met kaneel- vanillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesauteerde eendenborst met kaneel- vanillesaus te bereiden
Pareer de eendenborsten, laat het vet eraan zitten en kruid ze met peper.
snij de vetzijde kruiselings in en bak ze, kort voor het uitserveren, eerst aan de vetzijde en daarna de andere zijde.
Bak ze mooi rosé.
Kruid ze darna met zout.
Laat ze even rusten en trancheer ze daarna.
Laat voor de saus het kaneelpijpje en vanillestokje in de fond en de wijn trekken.
Zeef de fond, laat inkoken, breng op smaak en monteer op met koude boter.
Maak intussen de verschillende groenten schoon en snij in julienne.
Roerbak de groenten als volgt beetgaar:
Boter in wok, daarna eerst de bleekselderij en vervolgens sjalotjes, wortel, courgette en bosui.
Breng op smaak met peper en zout.
UITSERVEREN:
Tranceer de rosé gebraden borsten in mooie plakjes.
Verdeel deze in waaiervorm op voorverwarmde borden, nappeer met de saus, leg er de roergebakken groenten bij en daarnaast partje pommes dauphine en serveer uit.
snij de vetzijde kruiselings in en bak ze, kort voor het uitserveren, eerst aan de vetzijde en daarna de andere zijde.
Bak ze mooi rosé.
Kruid ze darna met zout.
Laat ze even rusten en trancheer ze daarna.
Laat voor de saus het kaneelpijpje en vanillestokje in de fond en de wijn trekken.
Zeef de fond, laat inkoken, breng op smaak en monteer op met koude boter.
Maak intussen de verschillende groenten schoon en snij in julienne.
Roerbak de groenten als volgt beetgaar:
Boter in wok, daarna eerst de bleekselderij en vervolgens sjalotjes, wortel, courgette en bosui.
Breng op smaak met peper en zout.
UITSERVEREN:
Tranceer de rosé gebraden borsten in mooie plakjes.
Verdeel deze in waaiervorm op voorverwarmde borden, nappeer met de saus, leg er de roergebakken groenten bij en daarnaast partje pommes dauphine en serveer uit.
kmeewl zegt: