Recept
« Terug naar recepten
Gesmoorde komkommer
PT20M
Gesmoorde komkommer
Een heerlijk gesmoorde komkommer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Blue Band Kookboekje Groenten 1987
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesmoorde komkommer te bereiden
De komkommers schillen, overdwars doormidden snijden en in de lengte in 4en. Met een lepeltje de zaadlijsten verwijderen. De komkommers dan in stukken van 3 à 4 cm snijden.
Breng in een pan water aan de kook met wat zout en blancheer hierin de komkommerstukken ongeveer 1 minuut.
Laat ze heel goed uitlekken.
Smelt de boter in een pan en stoof hierin de komkommer op laag vuur met deksel op de pan ± 5 minuten.
Ondertussen 0,5 dl slagroom roeren met 1 el gezeefde bloem en de mosterd tot een glad papje.
Roer daarna de 0,5 extra slagroom erdoor.
Giet dit mengsel bij de komkommers en laat alles nog 10 minuten zachtjes stoven.
Breng in een pan water aan de kook met wat zout en blancheer hierin de komkommerstukken ongeveer 1 minuut.
Laat ze heel goed uitlekken.
Smelt de boter in een pan en stoof hierin de komkommer op laag vuur met deksel op de pan ± 5 minuten.
Ondertussen 0,5 dl slagroom roeren met 1 el gezeefde bloem en de mosterd tot een glad papje.
Roer daarna de 0,5 extra slagroom erdoor.
Giet dit mengsel bij de komkommers en laat alles nog 10 minuten zachtjes stoven.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Smaakt best bij gepocheerde vis.
apu zegt: