KookJij

Gesmoorde Marokkaanse kip

Een heerlijk gesmoorde marokkaanse kip recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gesmoorde Marokkaanse kip te bereiden

Kruid de kip met ongeveer de helft van de gemalen komijn.
Verhit de olie in een pan en braad de kip 10 minuten op middelhoog vuur aan.
Neem de kip dan uit de pan en houd ze apart. Fruit vervolgens in dezelfde pan de uien, knoflook, het safraanmengsel en de korianderwortels ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de resterende komijn en de ras-el-hanout toe en laat dit een minuutje stoven tot het gaat geuren. Doe de kip terug bij het mengsel en schep het om zodat de kip aan alle kanten bedekt is met het mengsel van specerijen. Giet nu de hete kippenbouillon erbij en laat het geheel afgedekt een uur op laag vuur pruttelen. Voeg tot slot de dadels erbij en laat nog 5 minuten pruttelen. Dien de gesmoorde kip op gegarneerd met de gehakte koriander en harissa.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Annemarie

Annemarie zegt:
Wat een heerlijk recept. Heb alleen geen korianderwortels kunnen kopen en heb de steeltjes van de koriander gebruikt. We hebben genoten. Super. Maar je hebt zeker wel de harissa nodig voor dé pit.:):);)
Camilla

Camilla zegt:
Hoi Hans!
Harissa nog niet gemaakt, zal het recept eens opzoeken, of heb jij hem? Dit recept komt uit een marokkaans kookboek die ik net op de kop heb getikt.
Groetjes!
hns

hns zegt:
Maak je harissa ook zelf, is makkelijk en lekker.:)
hns

hns zegt:
Hi Leuk recept , ga ik toevoegen aan mn favorieten, grt dank hans:) (zelf verzonnen?)