Recept
« Terug naar recepten
Gesmoorde Marokkaanse kip
PT90M
Gesmoorde Marokkaanse kip
Een heerlijk gesmoorde marokkaanse kip recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesmoorde Marokkaanse kip te bereiden
Kruid de kip met ongeveer de helft van de gemalen komijn.
Verhit de olie in een pan en braad de kip 10 minuten op middelhoog vuur aan.
Neem de kip dan uit de pan en houd ze apart. Fruit vervolgens in dezelfde pan de uien, knoflook, het safraanmengsel en de korianderwortels ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de resterende komijn en de ras-el-hanout toe en laat dit een minuutje stoven tot het gaat geuren. Doe de kip terug bij het mengsel en schep het om zodat de kip aan alle kanten bedekt is met het mengsel van specerijen. Giet nu de hete kippenbouillon erbij en laat het geheel afgedekt een uur op laag vuur pruttelen. Voeg tot slot de dadels erbij en laat nog 5 minuten pruttelen. Dien de gesmoorde kip op gegarneerd met de gehakte koriander en harissa.
Verhit de olie in een pan en braad de kip 10 minuten op middelhoog vuur aan.
Neem de kip dan uit de pan en houd ze apart. Fruit vervolgens in dezelfde pan de uien, knoflook, het safraanmengsel en de korianderwortels ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de resterende komijn en de ras-el-hanout toe en laat dit een minuutje stoven tot het gaat geuren. Doe de kip terug bij het mengsel en schep het om zodat de kip aan alle kanten bedekt is met het mengsel van specerijen. Giet nu de hete kippenbouillon erbij en laat het geheel afgedekt een uur op laag vuur pruttelen. Voeg tot slot de dadels erbij en laat nog 5 minuten pruttelen. Dien de gesmoorde kip op gegarneerd met de gehakte koriander en harissa.
Annemarie zegt: