Gebruik best kleine stronken witloof en dit van grondkultuur, aangezien deze steviger zijn dan witloof van waterkultuur.
Je kan het gestoofde witloof ook als salade gebruiken , zelfs bij pastagerechten.
Recept
« Terug naar recepten
Gestoofd witloof met krielaardappeltjes en steak
PT30M
Gestoofd witloof met krielaardappeltjes en steak
Een heerlijk gestoofd witloof met krielaardappeltjes en steak recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Zelf geprobeerd
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofd witloof met krielaardappeltjes en steak te bereiden
Spoel de witloofstronkjes af en snij de bodem weg en ook de bittere kern en snij dan langs in halve of in kwartjes.
Schik de witloofsnede in een pan en stoof op een zacht vuur circa 20 min onder een gesloten deksel.
Als de witloofstronkjes gaar zijn, verwijder het deksel, voeg peper, zout, nootmuskaat en een klontje boter toe. Stoof nog circa 5 min tot het vocht weg is.
Bak de steak.
Snij de krielaardappeltjes in schijven, doe er enkele druppels olijfolie op en bestrooi met thijmpoeder.
Verwarm de aardappelschijfjes in een oven gedurende 20min bij 200°.
Schik alles mooi op een bord en serveer een rosé erbij.
Schik de witloofsnede in een pan en stoof op een zacht vuur circa 20 min onder een gesloten deksel.
Als de witloofstronkjes gaar zijn, verwijder het deksel, voeg peper, zout, nootmuskaat en een klontje boter toe. Stoof nog circa 5 min tot het vocht weg is.
Bak de steak.
Snij de krielaardappeltjes in schijven, doe er enkele druppels olijfolie op en bestrooi met thijmpoeder.
Verwarm de aardappelschijfjes in een oven gedurende 20min bij 200°.
Schik alles mooi op een bord en serveer een rosé erbij.