Ik heb dit in Hongarije van onze buren geleerd. Je koopt op de markt tijdens het oogstseizoen een zak ui. Daarna schil je de ui en snij de ui in schijven en stoof de ui zachtjes. Je kan de gestoofde ui in pakjes in de diepvries bewaren, om verder te gebruiken in andere gerechten. Je kan ook droge wijn tijdens het stoven toevoegen om bv uienconfituur te maken.
De gestoofde ui kan je kruiden met bv paprikapoeder.
Het was vroeger in Hongarije om in de winterperiode ook toch enigzins groenten te hebben, buiten natuurlijk de koolsoorten.
Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde ajuin (voor andere bereidingen)
PT100M
Gestoofde ajuin (voor andere bereidingen)
Een heerlijk gestoofde ajuin (voor andere bereidingen) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
onbeperkt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Gezien bij onze buurvrouw.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde ajuin (voor andere bereidingen) te bereiden
Schil de uien en snij ze in plakken van enkele cm dikte.
Doe een weinig in de pan en breng de schillen in de pan.
Laat, onder gesloten deksel, en een zacht vuurtje de ui glazig stoven, echter niet tot moes.
Laat afkoelen.
Gebruik de gestoofde ui als
- groenten
- bijvoeging aan vleesstoofschotels bv bij konijn, gulash of als groenten.
Doe een weinig in de pan en breng de schillen in de pan.
Laat, onder gesloten deksel, en een zacht vuurtje de ui glazig stoven, echter niet tot moes.
Laat afkoelen.
Gebruik de gestoofde ui als
- groenten
- bijvoeging aan vleesstoofschotels bv bij konijn, gulash of als groenten.