Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde appeltjes met vanilleyoghurt
PT60M
Gestoofde appeltjes met vanilleyoghurt
Een heerlijk gestoofde appeltjes met vanilleyoghurt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde appeltjes met vanilleyoghurt te bereiden
1). Zet een grote pan op met dikke bodem en geëmailleerd en verwarm daarin 500 cc water. Doe daarin de wijn, suiker, sap, zeste, kaneel en steranijs en breng aan de kook en los de suiker op.
2). Zet hierin de appels en laat ze op zacht vuur (tegen de kook aan) een halfuur stoven.
3). De appels mogen er uit en worden apart gezet en warm gehouden.
4). Het kookvocht wordt gezeefd en daarna weer opgezet om in te koken tot ongeveer 180 cc. (Dus voor ongeveer de helft ingekookt). De ingekookte massa zal dan al beginnen stroperig te worden, zeker als die afkoelt. Zet vuur af.
5). Door de dikke yoghurt wordt vervolgens de honing en het vanilleschraapsel geroerd tot een homogene gladde massa is ontstaan.
2). Zet hierin de appels en laat ze op zacht vuur (tegen de kook aan) een halfuur stoven.
3). De appels mogen er uit en worden apart gezet en warm gehouden.
4). Het kookvocht wordt gezeefd en daarna weer opgezet om in te koken tot ongeveer 180 cc. (Dus voor ongeveer de helft ingekookt). De ingekookte massa zal dan al beginnen stroperig te worden, zeker als die afkoelt. Zet vuur af.
5). Door de dikke yoghurt wordt vervolgens de honing en het vanilleschraapsel geroerd tot een homogene gladde massa is ontstaan.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de yoghurt over de bordjes en zet op de yoghurt een appel (die nog een beetje warm is). Giet daarover een 2-3 eetlepels ingekookte stroop.