Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde bleekselderij uit de oven
PT60M
Gestoofde bleekselderij uit de oven
Een heerlijk gestoofde bleekselderij uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde bleekselderij uit de oven te bereiden
Stoof de stengels bleekselderij in de snelkookpan in ongeveer 30 minuten gaar met een klontje boter,de fijngehakte sjalotjes,zout en peper en 2 pollepls bouillon.Haal de stengels uit de pan wanneer ze zacht zijn en leg ze in een vuurvaste ovenschaal.Maak van het kookvocht van de bleekselderij een sausje door het wat in te laten dikken op hoog vuur en voeg de room en een mespuntje maïzena toe verdund met een heel klein beetje water.Haal de pan van het vuur en roer er de eidooier doorheen.Schenk de saus over de bleekselderij en strooi er de in blokjes gesneden gekookte ham en de geraspte kaas overheen.Zet het gerecht in de voorverwarmde oven op de hoogste stand en laat er een goudbruin korstje opkomen.Snijd de stengels bleekselderij door de helft en serveer het gerecht meteen als het nog goed heet is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
corbrel zegt:
Cor Verstijlen
mwolters12 zegt: