KookJij

Gestoofde bleekselderij uit de oven

Een heerlijk gestoofde bleekselderij uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cucina italia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofde bleekselderij uit de oven te bereiden

Stoof de stengels bleekselderij in de snelkookpan in ongeveer 30 minuten gaar met een klontje boter,de fijngehakte sjalotjes,zout en peper en 2 pollepls bouillon.Haal de stengels uit de pan wanneer ze zacht zijn en leg ze in een vuurvaste ovenschaal.Maak van het kookvocht van de bleekselderij een sausje door het wat in te laten dikken op hoog vuur en voeg de room en een mespuntje maïzena toe verdund met een heel klein beetje water.Haal de pan van het vuur en roer er de eidooier doorheen.Schenk de saus over de bleekselderij en strooi er de in blokjes gesneden gekookte ham en de geraspte kaas overheen.Zet het gerecht in de voorverwarmde oven op de hoogste stand en laat er een goudbruin korstje opkomen.Snijd de stengels bleekselderij door de helft en serveer het gerecht meteen als het nog goed heet is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mwolters12

mwolters12 zegt:
Ik ga het nu maken, ben benieuwd!
Wim

Wim zegt:
Een bijzonder lunchgerecht voor onze gasten ! Heerlijk !
corbrel

corbrel zegt:
Ik heb het recept met de bleekselderij bereid vanavond en heb vrijwel gelijk het recept in mijn plskboek gedaan zodat ik het nog een keer kan maken. Let wel op dat je het kookvocht met de room voldoende laat inkoken daar de saus snel te "dun" is. Saus kun je eventueel ook nog monteren mocht het nodig zijn...

Cor Verstijlen
lotte1

lotte1 zegt:
Het was erg lekker, lijkt op witlof uit de oven.