Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde kip met aardappelen
PT45M
Gestoofde kip met aardappelen
Een heerlijk gestoofde kip met aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde kip met aardappelen te bereiden
Week de saffraan in enkele eetlepels warm water. Bestrooi de kipdelen met zout en peper en bak ze in 4-5 minuten rondom bruin in de hete olie in een braadpan. Neem de kip uit de pan en verwijder het vet op 1 eetlepel na uit de pan. Roer de bloem door het bakvet en verwarm deze 1-2 minuten. Voeg dan de saffraan met weekvocht toe en 2-3 dl bouillon. Roer tot een gladde saus en leg daar de kip weer in. Voeg kruidnagel, piment, beide peperkorrels en kaneel toe. Schenk er eventueel nog wat bouillon bij tot de kip net onder staat. Breng het mengsel aan de kook en leg dan de aardappelen in de pan samen met de schijfjes citroen. Stoof het gerecht 30-35 minuten op zacht vuur tot de kipdelen en aardappelen gaar zijn. Zorg dat aan het einde van de stooftijd het vocht zo veel mogelijk is verdampt.