Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde runderlappen met rode wijn en kruidkoek
PT175M
Gestoofde runderlappen met rode wijn en kruidkoek
Een heerlijk gestoofde runderlappen met rode wijn en kruidkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
175 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde runderlappen met rode wijn en kruidkoek te bereiden
Kruid de runder riblappen met zwarte peper en zout. Laat de boter samen met de olie uitbruisen in een pan met een dikke bodem en laat het vlees aan alle zijden goudbruin dichtschroeien.
Voeg daarna de ui, tomaten en mosterd toe aan het vlees en laat dit even meegaan. Blus dit vervolgens af met de rode wijn en het sinaasappelsap. Voeg de kruidnagel, laurier, kaneel en sinaasappelschil toe aan de saus en breng het geheel aan de kook.
Laat het geheel 2 tot 2 1/2 uur onder de deksel op een laag vuur stoven.
Verkruimel na 1 uur de kruidkoek en voeg deze toe. Schep het gestoofde vlees voorzichtig in een schaal en zeef de saus er over.
Serveer de runder riblappen met Hollandse geroerbakte groenten en een lekker gekookt aardappeltje
Voeg daarna de ui, tomaten en mosterd toe aan het vlees en laat dit even meegaan. Blus dit vervolgens af met de rode wijn en het sinaasappelsap. Voeg de kruidnagel, laurier, kaneel en sinaasappelschil toe aan de saus en breng het geheel aan de kook.
Laat het geheel 2 tot 2 1/2 uur onder de deksel op een laag vuur stoven.
Verkruimel na 1 uur de kruidkoek en voeg deze toe. Schep het gestoofde vlees voorzichtig in een schaal en zeef de saus er over.
Serveer de runder riblappen met Hollandse geroerbakte groenten en een lekker gekookt aardappeltje