Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde bananen muffins
PT30M
Gestoomde bananen muffins
Een heerlijk gestoomde bananen muffins recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde bananen muffins te bereiden
Snijd met behulp van een ontbijtbordje 2 cirkels uit het bananenblad en snijd ze doormidden.Vorm de halve cirkels tot kegels door de punten naar elkaar toe te vouwen.Zet de kegels vast met een paperclip,en zet ze rechtop in hittebestendige glazen.Breng in een wok een laag water aan de kook en zet een stoomrekje boven het water in de pan.Prak in een kom de banaan fijn en meng het ei,1 eetlepel limoensap,de kokosmelk,maïzena,kokos,suiker en zout erdoor.Vul de kegels met het bananenmengsel.Zet de glazen op het stoomrekje.Leg het deksel op de wok en stoom de muffins in 15 minuten gaar.Laat de muffins in het bananenblad afkoelen.Maak het fruit schoon en snijd het in stukjes.Meng het fruit in een kom met de rest van het limoensap.Serveer de muffins met de fruitsalade.