Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde eieren
PT30M
Gestoomde eieren
Een heerlijk gestoomde eieren recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde eieren te bereiden
Klop de eieren los in een kom.Maak de bosuitjes schoon.Snijd 1/2 bosuitje in smalle ringetjes en de rest fijn.Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.Meng de eieren,fijngesneden bosui,spaanse peper,garnalen,koriander,kokosmelk,vissaus en het limoensap in de keukenmachine.Vet 4 ronde ovenschaaltjes(diameter 10 centimeter)in met boter en schenk het eimengsel erin.Zet de schaaltjes in een stoommand en plaats deze boven een pan met kokend water.Leg een deksel op de mand en stoom het gerecht 12 minuten tot het eiermengsel binnenin net is gestold.Neem de schaaltjes uit de stomer en laat ze 2 minuten staan.Stort de inhoud op een bord en verdeel elk stuk in 4 porties.Garneer de borden met ringetjes bosui.