Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde garnalen met knoflookolie
PT15M
Gestoomde garnalen met knoflookolie
Een heerlijk gestoomde garnalen met knoflookolie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
wining & dining
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde garnalen met knoflookolie te bereiden
Verwarm in een pannetje 4 eetlepels olie,maar laat de olie niet te heet worden.Zet het vuur uit.Voeg al roerend de knoflook,het zout en de suiker toe aan de olie.Doe kokwijn erbij en zet weg tot gebruik.Snij de garnalen in aan de rugzijde en vouw ze open.Haal de inhoud van kop en darm eruit.Spoel de garnalen af en dep ze droog met keukenpapier.Leg de garnalen opengevouwen op een bord.Smeer ze gelijkmatig in met de knoflookolie.Stoom de garnalen gaar in 31/2 minuut in een stoompan met kokend water.Verdeel de garnalen over 4 borden.Leg er wat ringetjes bosui op.Verhit 3 eetlepels olie tot er wat rook van af komt.Giet een beetje olie over elke garnaal.Besprenkel met een paar druppels sojasaus en dien meteen op.